Keszthely, a kultúra és a természeti szépségek ötvözete

Keszthely nem csak lenyűgöző természeti szépségekkel, hanem gazdag kulturális örökséggel is büszkélkedhet. Ha olyan desztinációt keresel, ahol mind az aktív, mind a passzív kikapcsolódás jól megfér egymás mellett, olvass tovább!

Történelmi hangulatban

Keszthely szívében áll a Festetics-kastély, ami a város ikonikus épülete. A kastélyban található kiállítások életre keltik a múltat, bemutatva a Festetics család életét és a régió történelmét.

festetics kastély.jpg

Festetics-kastély - Keszthely

 

Kulturális élmények

Ha érdekel a művészet, Keszthely nem fog csalódást okozni. A városban számos kiállítóhely található, köztük a Balatoni Múzeum, ami felvonultatja a Balaton környékének kulturális és természeti sokszínűségét. Emellett a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely is lehetőséget nyújt arra, hogy betekintést nyerj a régió agrárkultúrájába és hagyományaiba.

 

Természeti csodák

Keszthely környékén a természet szerelmesei is megtalálják a számításukat. A Festetics-kastély parkja egy lenyűgöző zöld oázis, ahol bármikor jól esik egy kis pihenő.

 

Keszthely két keréken

A Keszthelyi-hegység és a Balaton közelsége számtalan lehetőséget nyújt a túrákra és kirándulásokra. Mutatunk is egy olyan túraútvonalat, amit, ha már erre jársz, vétek lenne kihagyni: 

Fél kerékkel a múltban – biciklis túra Keszthely környékén

Ez a múltba visszatekintő tekerés tele van olyan megállókkal, ahol elmélkedhetsz a múlt századok napjairól. A tandembiciklivel is könnyen teljesíthető túra során a történelem aktívan keveredik a jelennel, ahogy a kultúra a természettel.

Hossz: 12,6 km

Menetidő: 1 óra 15 perc

        Mutasd a túra részleteit         

 
fél kerékkel a múltban - kerékpáros túra családoknak is

 

 

Nincs kerékpárod?

Bérelj egyet a keszthelyi BalatonBike365 Porton!

        Érdekel        

 

Szállásra is van tippünk!

 

A Sirius Hotel**** Superior Keszthely közvetlen a Balaton partján várja pihenni vágyó vendégeit. Minőségi éttermi szolgáltatásokkal, spa és wellness lehetőségekkel gondoskodnak a kikapcsolódásról.

Ráadásul kerékpárosbarát szálláshely, így az e-bike töltés vagy a biztonságos kerékpártárolás sem okozhat gondot.

        Tovább        

 

Ha pedig egy kis gasztronómiai élményre vágysz…

a túra felénél, Hévízen található a régió egyik legjobb kávázója a Macchiato Caffe & Lounge. Az kedves kiszolgálású, otthonos hangulatú kévézóban kiválló kávék mellett sonka- és sajttálakat, olasz desszertkülönlegességeket, kiválló borokat is kínálnak. Érdemes meglátogatni az egész évben.

 

Amennyiben már a túra elején egy finom kávét innál, térj be a Tulipán Kávézóba, ahol finomabbnál finomabb desszertekkel készülnek. Így energiával telve vághatsz neki a tekerésnek.

        Érdekel        

 

Ha többfogásos reggelire, burgerre, steak szendvicsre vágysz, a Part Café Reggeliző lesz a te helyed! Ideális hely egy finom brunchra, beszélgetésre, sütizésre.

        Tovább        

 

Jó kikapcsolódást kívánunk!

 

 

 

 

Megosztás:Email
További információA GINOP-7.1.9-17 – 2018 – 00012 számú fejlesztés a Balaton kiemelt turisztikai fejlesztési térségben valósult meg. Célja, hogy az egész térségre vonatkozóan, átfogóan valósítson meg kerékpáros fejlesztéseket, bevonva a vérkeringésbe a partközeli és a háttértelepüléseket egyaránt.
Bezár